Privacy

Privacy

Privacy statement Megatuinshop

In deze privacy verklaring lees je alles over de manier waarop we bij Megatuinshop jouw persoonsgegevens verzamelen en hoe we daarmee omgaan. We leggen uit waar jouw gegevens worden opgeslagen en voor welke doelen. Daarnaast vind je hier ook al jouw rechten met betrekking tot jouw gegevens en hoe je daar gebruik van kunt maken.

Dit privacy statement zal soms worden gewijzigd in het kader van bijvoorbeeld wetswijzigingen.

Persoonsgegevens die wij verwerken

Bij Megatuinshop verwerken wij persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of doordat je deze zelf aan ons verstrekt. De persoonsgegevens die wij verwerken zijn:

  • Voor- en achternaam
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • Email adres
  • IP-adres
  • Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt op onze website, in correspondentie of telefonisch
  • Gegevens over jouw activiteiten op onze website

Wanneer je een bestelling plaatst worden alleen de benodigde gegevens gevraagd om de bestelling naar jou op te kunnen sturen. Je kunt er zelf voor kiezen om de informatie op te slaan, zodat je in het vervolg sneller kunt afrekenen. Daarnaast heb je ook de optie om je aan te melden voor de nieuwsbrief of exclusieve aanbiedingen. Tot slot verzamelt de website van Megatuinshop jouw gegevens om de website te verbeteren. Dit gebeurt met Google Analytics, deze gegevens zijn anoniem en dus niet gebonden aan jouw persoonlijke gegevens. Denk hierbij aan informatie zoals de duur van je website bezoek of de pagina’s die je veel bezoekt.  

Jouw gegevens worden alleen verwerkt met jouw uitdrukkelijke toestemming dan wel ter uitvoering van de overeenkomsten die worden aangegaan, dan wel omdat verwerking noodzakelijk is om jouw bestelling te kunnen bezorgen.

Doel van persoonsgegevens

Bovenstaande laat zien waarom wij jouw persoonsgegevens verwerken bij Megatuinshop. Graag sommen we nog  kort de volgende doelen op:

  • Het afhandelen van jouw betaling
  • Verzenden van onze nieuwsbrief of exclusieve aanbiedingen
  • Telefonisch contact of e-mail indien dit noodzakelijk is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
  • Informatie te geven over wijzigingen van onze producten of diensten
  • Jou de mogelijkheid te bieden om informatie op te slaan voor een sneller vervolg
  • Om goederen en diensten bij jou af te kunnen leveren
  • Om jouw gedrag op onze website te analyseren en daarmee de website te verbeteren en het aanbod af te stemmen op jouw voorkeuren.

Opslag periode

Bij Megatuinshop worden jouw gegevens voor langere tijd bewaard, maar nooit langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor jouw gegevens zijn verzameld. Wi

De gegevens voor het versturen van nieuwsbrieven en aanbiedingen worden voor onbepaalde tijd opgeslagen. Jij kan je uitschrijven wanneer je maar wilt, dit kan door je af te melden via de link in de nieuwsbrieven.

De gegevens die we opslaan voor het afhandelen van jouw betaling hebben een bewaartermijn. Na 5 jaar klantinactiviteit worden jouw persoonsgegevens verwijderd.

De gegevens die Google Analytics verzameld op de website zijn anoniem en niet aan jou verbonden. De gegevens worden voor onbepaalde tijd bewaard binnen Google Analytics.

Cookies of vergelijkbare technieken

Megatuinshop gebruikt alleen technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en uw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.

Jouw rechten

Je hebt het recht om ten alle tijden jouw gegevens op te vragen die bij Megatuinshop vastgelegd en bewaard worden. Dit doe je door een e-mail te sturen of telefonisch contact op te nemen met Megatuinshop. Je krijgt dan een overzicht van jouw gegevens. Kloppen je gegevens niet? Of zijn je gegevens veranderd? Je hebt het recht om dit te laten rectificeren.

 

Wil je niet langer dat jouw gegevens bij Megatuinshop zijn vastgelegd? Dan heb je het recht op het laten wissen van jouw gegevens. Mocht jij de gegevens nodig hebben die bij Megatuinshop opgeslagen liggen in het geval je overstapt naar een andere partij of dienst, dan heb je het recht op overdracht. Hierbij dienen wij al jouw gegevens over te dragen aan de andere partij.

Recht op stop gegevensgebruik (bezwaar) Wil jij niet dat VersGemerkt jouw gegevens gebruikt? Dan heb je het recht op het stoppen van het gebruik van jouw persoonsgegevens. Het gebruik maken van deze rechten kan via privacy@versgemerkt.nl onder toezending van een kopie id-bewijs waarbij de pasfoto, de nummers onderaan het paspoort, idbewijsnummer en BSN onleesbaar zijn gemaakt. Het streven is om binnen een week te reageren.

Heb je vragen of opmerkingen over de gegevensverwerking, stuur dan een gespecificeerd verzoek naar info@megatuinshop.nl onder toezending van een kopie id-bewijs waarbij de pasfoto, de nummers onderaan het paspoort, idbewijsnummer en BSN onleesbaar zijn gemaakt. Het streven is om binnen een week te reageren.

Je hebt het recht om een klacht in te dienen bij Autoriteit Persoonsgegevens, als je vindt dat Megatuinshop niet op de juiste manier met jouw gegevens omgaat. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Beveiliging van persoonsgegevens

Megatuinshop neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze klantenservice of via info@megatuinshop.nl .

Plichten

Megatuinshop verwerkt persoonsgegevens op grond van een gerechtvaardigd belang, namelijk een commercieel belang. Het aanbieden van diensten of producten, welke tegen betaling worden toegestuurd. Jouw gegevens zullen nooit worden verkocht aan derden.

De gegevens die verplicht zijn om aan te leveren, zijn de minimale benodigde gegevens voor het aanbieden van de diensten of producten. Jouw adres is bijvoorbeeld nodig om de producten te kunnen versturen. Als deze verplichte gegevens niet worden aangeleverd, kan Megatuinshop de betreffende dienst niet aanbieden.

Wij trachten altijd jouw recht op privacy zoveel mogelijk te respecteren. Heb je toch nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

info@megatuinshop.nl

Leemsteeg 10a

7384SN Wilp Achterhoek

06 36110452